Vaarroutes en opstapplaatsen Leeuwarden

VAARROUTE EN OPSTAPPLAATSEN

Het is prachtig en afwisselend varen door Leeuwarden. In de binnenstad varen we door de smalle grachtjes met prachtige uitzichten op de historische binnenstad. We varen door de Museumhaven en Zuider Stadsgracht langs de iconische Achmeatoren, en door 's lands mooiste passantenhaven: De Prinsentuin, met al zn mooie bootjes..  Een waar genot om doorheen te varen!

Er zijn verschillende routes mogelijk. Afhankelijk van opstapplaats, windkracht en -richting en beschikbare vaartijd wordt een route gekozen.  

 

Vaarroute Binnenstad + Prinsentuin

Deze prachtige veelzijdige route voert door de gehele binnenstad en door de Westersingel langs de befaamde Prinsentuin. Duur van de vaartocht is 60 - maximaal 75 minuten.

Standaard opstapplaatsen voor deze route zijn de Harmonie en de Nieuwestad. Wil je deze route in de vorm van de publieke rondvaart varen, dan is de opstapplaats de Nieuwstad. In overleg zijn voor de arrangementen ook andere opstapplaatsen mogelijk.

Vaarroute Binnenstad + Blokhuispoort

Deze stadsroute voert door de gehele binnenstad en door de Zuidergracht langs de Blokhuispoort, museumhaven en Achmeatoren.  Duur van de vaartocht is 60 - maximaal 70 minuten.

Standaard opstapplaatsen voor deze route zijn de Harmonie, de Nieuwestad of Proefverlof in de Blokhuispoort. Wil je deze route in de vorm van de publieke rondvaart varen, dan is de opstapplaats de Nieuwstad.

Vaarroute Binnenstad, Blokhuispoort en Prinsentuin

Deze stadsroute voert door de binnenstad, langs de Blokhuispoort, de Oostersingel en Prinsentuin. We varen langs vele idyllische plekjes!  Duur van de vaartocht is ca 90 minuten.

Opstapplaatsen voor deze route zijn Stadsschouwburg de Harmonie, Nieuwestad en restaurant Proefverlof in de Blokhuispoort. Dit is geen standaard route en is alleen te varen in de vorm van een arrangement en betreft maatwerk.

The gallery was not found!