+ 31 6 36515670 info@gondolatours.nl

Vaarroutes en opstapplaatsen

Het is prachtig en afwisselend varen door Leeuwarden. In de binnenstad varen we door de smalle grachtjes met prachtige uitzichten op de historische binnenstad. We varen door de Museumhaven en Zuider Stadsgracht langs de iconische Achmeatoren, en door ‘s lands mooiste passantenhaven: De Prinsentuin, met al zn mooie bootjes.. Een waar genot om doorheen te varen!

Er zijn verschillende routes mogelijk. Afhankelijk van opstapplaats, windkracht en -richting en beschikbare vaartijd wordt een route gekozen.

VAARROUTE BINNENSTAD + PRINSENTUIN

Deze prachtige veelzijdige route is de standaard en meest gevaren route, simpelweg omdat ze zeer afwisselend en vooral mooi is. Ze voert door de gehele binnenstad en door de Westersingel langs de befaamde Prinsentuin en Oldehove. Duur van de vaartocht is 60 – maximaal 75 minuten.

Standaard opstapplaats voor deze route is op de Nieuwestad, aan de steiger tegenover de C&A. Wil je deze route in de vorm van de publieke stadsrondvaart Leeuwarden varen, dan is dit de enige mogelijke opstapplaats. In overleg zijn voor de arrangementen ook andere opstapplaatsen mogelijk.

VAARROUTE BINNENSTAD + BLOKHUISPOORT

 

Deze stadsroute voert door een deel van de binnenstad en door de Zuidergracht langs de Blokhuispoort, museumhaven en door het Manhattan van Leeuwarden langs oa de Achmeatoren. Duur van de vaartocht is 60 – maximaal 70 minuten.

Standaard opstapplaatsen voor deze route is aan de Nieuwestad, tegenover de C&A, maar in overleg zijn de Harmonie of Proefverlof in de Blokhuispoort ook mogelijk. Wil je deze route in de vorm van de publieke stadsrondvaart varen, dan is alleen de opstapplaats de Nieuwstad mogelijk

VAARROUTE BINNENSTAD, BLOKHUISPOORT EN PRINSENTUIN

Deze stadsroute voert door de binnenstad, langs de Blokhuispoort, de Oostersingel en Prinsentuin. We varen langs vele idyllische plekjes! Duur van de vaartocht is ca 90 minuten.

Opstapplaats voor deze route is standaard de Nieuwestad, maar in overleg zijn andere opstapplaatsen zoals Stadsschouwburg de Harmonie of bijvoorbeeld restaurant Proefverlof in de Blokhuispoort ook mogelijk. Dit is geen standaard route en is alleen te varen in de vorm van een arrangement en betreft maatwerk.